Trekking

En av de mest populära av vandringar på öarna i Söderhavet är en vandring på Cooköarna som gåtr tvärs över ön, vilket tar cirka fyra timmar. Detta inkluderar ett stopp vid ”The Needle”, en unik klippformation högt över Rarotonga.

Takitumu Conservation Area erbjuder lättare naturpromenader genom grönskande skog och längs bäckar, där du kan hitta ett antal sällsynta och hotade arter av växter och fåglar. Oavsett om du kallar det promenad eller vandring på Rarotonga får du chansen att se många inhemska fågelarter samt exotiska fjärilar och massor av endemiska växter och ormbunkar. Att vandra är en enkel sysselsättning på Rarotonga och tom möjligt att göra det ensam.

Om du vill försöka korsa ön genom att vandra så finns inga skyltar, leden i sig är ganska svårt att hitta och följa på plats, för att inte tala ganska förrädisk och svårt att gå i regnperioden.Det rekommenderas att engagera Pa , en lokal vandrings guide, eftersom många människor har skadats eller ännu värre, försökt göra denna vandring ensam.

”Pa Mountain Trekking” är en av de bästa organiserade vandringen på Rarotonga. Vandringen är ca 4 timmar lång och är en underbar pedagogisk upplevelse för hela familjen att njuta av. Inte bara får du lära dig om den lokala floran och faunan, utan för att Pa är känd för att berätta många gamla myter och legender som associeras med ön.

Förutom Cross Island promenaden som passerar genom ”The Needle”, finns några andra bra vandringsleder på Rarotonga som inkluderar Papua Vattenfallsled, Avana Valley leden, Turangi leden och stigen till Raemaru Lookout.

Ett annat stort utflyktsmål på Rarotonga är Takitumu Conservation Area, som är en skyddad regnskog.  De är hem till flera endemiska fågelarter inklusive kakerori. Alla vandringar hit måste vara bokade i förväg.

På Fijis huvudö Viti Levu och på den andra stora ön Viti Leboa finns ett otal olika vandringar du kan göra på olika längder och svårigheter.. Möjligheter finns att bo över i vissa byar medan du vandrar och på det sättet tar du del av det vardagliga livet i en by.

Samoa, Vanuatu, Papua New Guinea och Salomonöarna erbjuder också många möjligheter till att vandra.På många platser måste man ha en lokal guide med sig för att man över huvud taget ska kunna ge sig iväg på en vandring.

www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
©2024 Oceanienresor