Djuphavsfiske

De orörda Fijiöarna är hemvist till Söderhavets finaste sport och ädelfiske. Här finns enorma dogtooth tonfisk, gulfenad tonfisk, guldmakrill, Wahoo, spansk makrill, svart marlin, blå marlin och massor av rev fisk. Många av dessa arter är endemiska för Stora Astrolabe Reef (ett av de största rev i världen), vilket är revet som finns vid ön Kadavu på Fiji.

I tropiska Fijis vatten kan du fiska bra under hela året. Beroende på vilka dina favoritfiskar är kan du fånga någon typ av fisk året om, men det är klart att det finns bättre månader för att fånga mer av eller större fiskar. Valet är ditt!

Giant Trevally kan fiskas på Fiji under hela året. Sailfish, flygfisk, kan fångas i Fijis vatten året runt. Under de kallare månaderna maj till oktober samlas de längs kanterna på reven och påträffas ofta i stim. Gulfenad tonfisk finns också i stim året runt, även om de leker under främst december till februari, vilket är när de flesta av de större gulfenade tonfiskarna fångas. Blue marlin är en annan året runt fångst av  större fiskar som fångas under tonfiskleken från december till februari. Black Marlin kan dyka upp när som helst vid fiske efter andra arter och finns i alla storlekar. Wahoo är en fisk som är rolig att fiska och fångster på mer än 20 per dag är inte ovanligt. Dogtooth tonfisk är en av mångas favoritfisk att fånga så de inte kommer lätt och de älskar att gå hårt.

Port Vila på Vanuatu är hemvist för olika arter av fisk; broadbill svärdfisk, sailfish, randig, svart och blå marlin. Under säsong samlas blå marlin längs kanten av en kanjon i havet som lokalt kallas ” Marlin Highway”, och det är ganska vanligt att fånga 4-5 fiskar per dag här. Gulfenad tonfisk är också vanliga, som varierar i storlek upp till 80kg. Stora stim av wahoofisk håller ofta till vid reven och Mahi Mahi som är en lokal fisk finns i överflöd.

Det finns undervattensberg som stiger upp från djupet av 1000m till inom 5m av ytan och du kan nå dessa inom 1 km från stranden. Vilket innebär att fiskebåtarna inte har långt att köra till grunda platser för sport och djuphavsfiske.

Port Vila på är också ett bra ställe för de som följer med och inte vill fiska. Det finns massor av fantastiska restauranger, bra shopping, ett kasino och en mängd olika sevärdheter än den på baksidan av en båt!

Det finns även mycket bra djuphavsfiske vid ön Aitutaki på Cooköarna.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
©2024 Oceanienresor