Samoa

Samoa är ett naturligt paradis bestående av tio öar, var och en erbjuder otroligt vackra och individuella miljöer att utforska. Det bor cirka 170 000 människor på Samoa, varav 140 000 av dem bor på Upolu. Sammanlagt består Samoa av 9 öar, de större är Upulo som även är huvudön samt Savaii. Öarna har bebotts av polynesier sedan 1000-talet f.kr, den första europén att besöka öarna var Jakob Roggeveen 1722. Huvudstaden Apia ligger på Upolu med en befolkning kring 34 000 personer.

Från regnskog där karga vulkaniska bergstoppar skjuter upp över trädtopparna. Till sjöar och dalar fulla med banyanträd och vattenfall som slutligen leder ner till en kustlinje fullt av kritvita sandstränder.

Kustlinjen är ett under i sig, med gnistrande vita sandstränder, på vissa ställen där de sträcker sig flera kilometer. Bortom stränderna ut i havet finns blå laguner utspridda, dessa utgör Samoas skärgård, vissa bebodda, andra med bara naturens djurliv, de skyddas av korallrev vilket gör havet innanför lugnt och stilla.

Bland all denna fantasiska natur ligger nu’u som de små byarna kallas. Dessa är hem till folk stolta över sin starka Fa’a Samoa – kulturarv, som är inspirerat av öarnas naturliga underverk.

Upolu erbjuder en mix av naturrikedomar som sträcker sig långt bortom vita sandstränder och blå laguner. Naturligtvis finns det gott om dem också, inklusive en god tillgång på bra fiske, dykning och surfing längs hela kusten. Om du vill ha allt detta och mer, ta en utflykt ned längs östkusten, ner till idylliska Lalomanu Beach. Eller, om det är romantik du letar efter så kan du ta Cross Island Road rakt ner till de södra stränderna.

Samoa erbjuder fantastiska surfingmöjligheter för de lite mer erfarna surfarna vid stränder som Lano och Ananoa. Det är rekommenderat att ha med en lokal surfare som känner till strömmar och rev. Förutom surfing kan man uppleva fantastisk dykning på Samoa, just dykning har inte varit en stor turist aktivitet tidigare på Samoa, därför får man möjligheten att i princip utforska helt orörda områden. Med över 900 olika fiskarter, inklusive delfiner, rockor och valar, samt över 200 olika korallarter lär en dyktur på Samoa ge dig fantastiska minnen.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
©2024 Oceanienresor