Kajakpaddling

En kajak är en sorts kanot med antingen en eller fler sittbrunnar. De har sitt ursprung från bland annat Alaska och Sibirien där de använts för jakt och fiske i tusentals år.

Att paddla kajak kan man göra i de flesta länder med lite turistservice. De vanligaste platserna som Cooköarna, Fiji, Samoa, Tahiti har kajakuthyrning på hotellen eller på sportcentra. Många hotell erbjuder gratis användning av kajak under vistelsen. Möjligheterna är många att paddla längs med vackra tropiska stränder och ut till mutus, det vill säga småöar innanför revet. Det kan vara en fantastisk upplevelse ge sig iväg med ett litet lunchpaket och lägga till vid en egen liten strand för ett par timmar. Att paddla kanot kan även ge fantastiska möjligheter till att se öarnas djurliv under vattnet.

På Tonga uppe i Vava’u arkipelagen finns fantastiska upplevelser för en längre kajakpaddling. Ögruppen består av mindre småöar som inte ligger speciellt långt ifrån varandra, som gör det mycket lämpligt för kajakpaddling.

Det finns flera företag som har kajakturer bland annat Friendly Islands Kayak Company. Företaget har funnits i 21 år och driver en eco vänlig turism samt arbetar för att skydda den lokala kulturen och naturen. Deras mål är att ge vänlig och professionell service på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Kännetecken för sina äventyrspaddlingar är att infödda guider är med och man besöker små byar och vackra stränder. Man har en lagom balans med aktiviteter och avkoppling. De har allt mellan 1 dagars till 12 dagars äventyrspaddlingar i både Vava’u och Ha’apai arkipelagerna.

www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
©2024 Oceanienresor