Upplevelser och att göra

Söderhavet är ett otroligt speciellt landskap att besöka. De flesta drar sig hit för avkoppling på deras vackra stränder. Söderhavet har mycket mer än så att erbjuda.

Ett av alla Söderhavets länder kommer antagligen att få dig att vilja lämna ditt jobb och leva i flip flops för evigt. Men södra Stilla havet är inte bara palmer och blått vatten. De kulturer och landskap som spridits över Stilla havet är vidsträckta och innehåller en otrolig mångfald, från atoller till mangrove, vulkanöar, chica huvudstäder och traditionella stammar i djungeln. Varje ögrupp är sin egen sorts paradis.

Tonga är en viktig parningsplats för knölvalar som migrerar till sina varma vatten mellan juli och november, det är en av de få platser i världen där du kan simma med dessa fantastiska varelser. De kan ses föda upp sina ungar i de lugna rev som finns runt om på Tonga. Det finns valskådnings turer överallt på Tonga, du har även möjlighet att simma med bjässarna.

De flesta människor reser till södra Stilla havet för stränderna, men ingen ska åka så här långt utan att besöka inlandet. Föreställ dig att du anländer till spetsen av en bergstopp för att se sjöfåglar som flyger förbi i ögonhöjd och kastar sig in i vattendrag från massiva vattenfall, eller att hitta hällristningar som döljs av hibiskus bredvid en forsande flod. Vandringarna är en varm och ofta lerig upplevelse och stigarna är inte alltid i bästa form men det priset är värt med tanke på vad det finns att se och de oändliga äventyr det finns att göra.

På Påskön finns de påfallande gåtfulla moai är det mest spektakulära bilden av Rapa Nui. Utspridda runt hela ön finns de massiva stenfigurer, likt kolossala dockor. Det är tänkt att de ska representerar klanförfäder. Den största frågan är, hur har dessa gigantiska statyer flyttats från där de ristades? Det är en evig diskussion bland specialister.

Söderhavet kan även erbjuda den lite mer äventyrliga personen både segling, windsurfing och surfing.

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Oceanienresor