Resa till Söderhavet

När du ska resa till andra sidan jordklotet kan det vara bra att planera hur ni ska ta er dit. Det finns jordenruntbiljetter som inkluderar Söderhavet. De stora flygallianserna har alla olika jordenruntbiljetter både i ekonomiklass och i businessklass. Star Alliance, Global Explorer och har olika typer med stopp eller antal kilometer som man får flyga. Dessa biljetter kostar en del men kombinationerna brukar vara fördelaktiga med många stopp.

Air New Zeeland är det flygbolag som har många linjer till olika önationer i Söderhavet. De flyger till Tahiti, Cooköarna, Fiji, Tonga, Samoa, Nya Kaledonien mm.  Dessa destinationer kan man kombinera ihop med en jordenruntbiljett. Många av flygen utgår endast ifrån Auckland på Nya Zeeland, men till en del destinationer går det att komma till via USA och Australien.

Fiji Airlines är Fijis flygbolag och flyger från Fiji till Los Angeles, Hongkong, Nya Zeeland. Tänk på att det är stora avstånd. Los Angeles till Fiji eller Cooköarna tar tio timmar. Hongkong till Fiji tar också tio timmar, medan det tar ca 4,5 timmar mellan Cooköarna och Auckland.

United Airlines har en flyglinje som flyger mellan USA och Japan med stopp i Micronesiens övärld.

Alla flygbolag erbjuder mat och dryck under flygresan, underhållningsprogram med filmer, spel och musik finns på alla flyg. Hela resan tar minst 22 timmar från Skandinavien, oftast upp mot 24 timmar eller mer. Ett stopp på vägen i en eller fler dagar gör er resa bekvämare då ni har lättare att slippa sömnbrist och jetlag. Det är skönare att komma fram till slutdestinationen utan att vara totalt utpumpad.

Om ni planerar att resa runt i Söderhavet så bör ni planera noga eftersom det inte går så många flyg mellan de olika önationerna. Ibland kanske det bara går ett plan i veckan.

De billigaste biljetterna är giltiga i max en månad, vilket innebär att ni måste resa hem inom en månad. Det finns även många prisvärda tre månaders och ett års biljetter.

De vanligaste flygplatserna att anlända till är Papeete i Franska Polynesien, Nadi på Fiji och så givetvis Sydney i Australien och Auckland på Nya Zeeland som har en del flygtrafik ut i Söderhavet. Sedan får man ofta fortsätta med mindre flyg och båtar.

Ni kan kombinera ihop flyg med tåg, båtar och kryssningar från andra länder för att få ihop spännande sätt att komma till Söderhavet på. Många flygbolag inom samma flygallians samarbetar om priser med varandra för att få konkurrenskraftiga priser. Om ni vill ha hjälp med transporter i Söderhavet så finns det ett par arrangörer som har specialutbildad personal som kan Söderhavet.

Det finns några kryssningsbolag, Princess och Regent Seven Seas bland annat, som har kryssningar från USA och till Australien och där kan man ibland följa med på vissa delar. Det finns även kryssningsbolag som till exempel Paul Gauguin Cruises som kryssar inom Söderhavet. Captain Cook Cruises och Blue Lagoon Cruises har 3,4 och 7-dagars kryssningar inom Fijis övärld.

www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
©2024 Oceanienresor