Visum

När du kommer till Söderhavet måste du ha ditt pass med dig och det ska vara giltigt i minst tre månader efter att du har rest ut ur landet. Om du kommer från ett land som inte ingår bland de länder som har visumfritt måste du ansöka om ett visum på en ambassad för respektive land innan du ankommer till detta land. l länderna i Söderhavet krävs det bara för Papua Nya Guinea. På övriga platser får man ett besöksvisum på minst en månad vid ankomst som dessutom oftast går att förlänga med ytterligare någon månad. Observera att visumregler kan ändras snabbt så kontrollera alltid ny fakta om detta.,

När du kommer till din destination måste du också kunna visa att du har pengar för uppehället i landet. (detta kan variera).  Du måste även kunna visa en vidarebiljett från landet eller ett resebevis för ditt fortsatta researrangemang. Det är förbjudet att arbeta utan tillstånd. Man är helt enkelt rädd för att få en hög med panka paradissökare på halsen.

För Fiji gäller ett fritt visa för fyra månader om du är av nationalitet som ingår i dessa 100 länder (som t ex Skandinavien). Annars måste du söka visum innan du kommer dit. Du kan även begära om visumförlängning.

Cooköarna: visum vid ankomst med 31 dagars vistelse. Kan förlängas upp till sex månader.

Samoa: fritt visum för 60dagar vid ankomst och för Amerikanska Samoa, 30 dagars visum vid ankomst för de flesta västeuropeiska länder inklusive Sverige samt Australien och Nya Zeeland. De flesta andra måste ansöka om visum.

Tonga: fritt visum 31 dagar vid ankomst med eventuell förlängning med en månad.

Franska Polynesien, Nya Kaledonien, Wallis & Futuna gäller som för Frankrike: 3 månader för Eu medborgare och en del andra. Övriga måste ansöka om vium.

Vanuatu,Tuvalu och Niue: en månads vistelse ilandet med giligt pass vis ankomst.

Solomonöarna, Påskön, 3 månaders vistelse med giltigt pass.

Tokelau: NZD 20 för 30 dagar som ansöks i Apia på Samoa.

Pitcairn: kostnad 30 USD vid ankomst med max 2 veckors vistelse.

www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
©2024 Oceanienresor