Kryssningar

För många är det en dröm att få kryssa i Söderhavet och att kryssa i Söderhavet kan göras på många olika sätt.

Det finns kryssningar med stora kryssningsrederier som t ex Princess Cruises och Celeberty Cruises går över hela Stilla Havet från Amerika bort till Asien eller Australien. Dessa kryssningar tar flera veckor och stannar till vid några önationer på vägen över.

Dessutom finns rederiet Paul Gaugin som bara kryssar i Söderhavet och utgår ifrån Franska Polynesien och på en del av sina korta kryssningar stannar de hela tiden här och besöker Sällskapsöarna och ibland även Tuamotus.   En del kryssningar besöker även Cooköarna och Fiji, vilket kan vara ett bra sätt att kombinera dessa önationer. Alla dessa kryssningar är båtar med lyxigar hytter, stora restauranger, poolområden och en massa andra aktiviteter. De har ibland svårt att lägga till i mindre hamnar vilket gör att de ibland får lägga till utanför.

Det finns också mindre små lokala rederier som kryssar runt i en ögrupp eller ett par. Ett par sådana rederier är Captain Cook Cruises och Blue Lagoon Cruises på Fiji. De har båtar som tar cirka 100 gäster och kan lägga till i mindre hamnar. De gör 3,4 eller 7 dagars kryssningar till olika ögrupper. Här finns även segelkryssare, skonare och andra äventyrsbetonade segelbåtar. Tuitai Expeditions på Fiji är en enkel lyx där det mesta ingår och du som resenär kommer lite närmre befolkningen genom sina besök på mindre platser som byar och mindre öar. Dessa kryssningar är på 5 eller 7 dagar.

I Franska Polynesien kan du göra en annorlunda kryssning med det kombinerade passagerar och lastfartyget Aranui 3. Det går ut till Marquesasöarna på en sjudagarstripp med stopp i Tuamotus och besöker öar med söderhavsromtiska namn som Rangiroa, Fakarava, Hiva Oa och Fatu Hiva. Du kan åka med tillbaka, som också tar cirka en vecka eller flyga på någon timme tillbaka till Tahiti.

Det finns även rederier som börjar och sluta i Australien eller på Nya Zeeland och gör en tvåveckorstur ut till Fiji, Nya Kaledonien och Vanuatu.  Förutom vacker natur och exotiska paradisöar får man på denna kryssning uppleva den melanesiska kulturen på nära håll.

Givetvis finns också små dagskryssningar ut i laguner, runt öar och längs kuster.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Oceanienresor