Öluffa på Fiji

Fiji består av 332 vulkaniska öar och det är en av de bästa platserna i Söderhavet för att ö luffa. Med 9 grupper av öar, varav över 100 är bebodda, det finns väldigt mycket att utforska och njuta av på Fiji. Hellre än att bara stanna på en plats, så ger dig en öluffning på Fiji chansen att utforska okända områden och upptäcka isolerade platser.

Den viktigaste att börja när man planerar en öluffning på Fiji är att kartlägga vart du vill åka. Med så många öar att välja mellan kan det vara svårt att veta vart man ska åka och vad du ska göra. Det är alltså värt att läsa några reseguider för att avgöra var de bästa platserna är att besöka. Här föreslår vi två populära rutter för att komma igång.

Yasawa rutten är en av de mest populära turer som du kan göra på Fiji. På denna väg passerar du cirka 20 öar i den nordvästra delen av Fijis skärgård och erbjuder underbart vackra vyer att se. Särskilda höjdpunkter är öarna Kuata och Naviti. Yasawarutten kommer att erbjuda dig fantastiska platser med vackra stränder och utsökt snorkling.

En annan bra öluffarrutt inkluderar Mamanucas öarna som är kända för sin surfing.  Mamanucas är en perfekt slutdestinationen på en öluffar tur med vackra vita stränder och massor av sol att njuta av.

Det finns många företag som erbjuder ”island-hopping” för att ta sig runt mellan öarna och detta är den absolut enklaste sättet att resa mellan öarna. Med båtluffar pass kan du resa mellan 5 – 21 dagar. Om du är osäker på hur länge du kommer att vilja öluffa så finns det också en möjlighet att förlänga passet, men du kommer att behöva kontrollera denna uppgift i förväg. Med ett öluffar pass kommer du att kunna resa som du vill mellan öarna på vanliga båtar. Kom ihåg att bara köpa pass från ackrediterade resebyråer eftersom försäljningen av falska pass är relativt vanligt.

www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
©2024 Oceanienresor