Segling

Beläget mitt i Stilla havet mellan Sydamerika och Australien ligger Söderhavet, utspritt i ett område ungefär lika stort som Europa och här finns massor med skärgårdar att segla i. Söderhavet är perfekt för segling, du kan hyra båt själv eller följa med på en segelbåt med en inhyrd kapten.

Att segla själv på Cooköarna eller Fiji som rekommenderas, då reven är många och låga. Du kan hyra en båt med en kapten som känner till områdena här istället.

Om du söker efter en skön upplevelse på Fiji så är det ögruppen Yasawas  som är ett perfekt val för segling. Dessa öar är mindre utvecklade men precis lika vackra som de andra öarna. Detta ger dig dessutom möjligheten att lära sig om fijiansk kultur och livsstil då du kommer närmre lokalbefolkningen.

Ögruppen Lau i Fijis östra hörn erbjuder orörda öar med exotiska vikar och säkra hamnar där lokalbefolkningen lever som de gjorde innan Fiji upptäcktes av européer. Du behöver särskilt tillstånd för att besöka denna ögrupp men får du möjligheten kommer du att få se fijiansk kultur på ett sätt du aldrig trodde att du skulle få uppleva. Fijis näst största ö, Vanua Levu, är en populär kryssningsdestination, med det lilla samhället Savusavu och en rad andra orter finns nära.

Om du har licens för att segla är det möjligt att göra detta själv utan kapten på både Tahiti och Tonga, seglingen är bland den lättaste i hela Söderhavet, speciellt på Tonga. Den bästa perioden är mellan april till november då temperaturerna är högre. Det blåser passadvindar året runt, 5-10 m/s under regnperioden och 8-13 m/s under torrperioden. Strömmarna är aldrig starka förutom vid smala passager mellan rev.

Seglar du, kan du på Tonga besöka Hunga lagunen som ligger på västra sidan av Hunga ön. Klippor tornar upp sig kring lagunen men det finns en smal passage att segla genom, innanför ligger fantastiska stränder och fina snorklingsmöjligheter.  På Tonga har du även möjlighet att få se knölvalar från juli fram till november under dina seglingsturer.

På Tahiti kan du besöka fantastiska öar som Bora-Bora, Raiatea, Tahaa och Huahine, alla med sin speciella charm och otroligt vackra miljöer.

www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
©2024 Oceanienresor