Flyg till Söderhavet

När du ska resa till andra sidan jordklotet kan det vara bra att planera hur ni ska ta er dit. Det finns jordenruntbiljetter som inkluderar Söderhavet. De stora flygallianserna har alla olika jordenruntbiljetter både i ekonomiklass och i businessklass. Star Alliance, Global Explorer och har olika typer med stopp eller antal kilometer som man får flyga. Dessa biljetter kostar en del men kombinationerna brukar vara fördelaktiga med många stopp. Air New Zeeland är det flygbolag som har många linjer till olika önationer i Söderhavet. De flyger till Franska Polynesien, Cooköarna, Fiji, Tonga, Samoa, Nya Kaledonien mm.  Dessa destinationer kan man kombinera ihop med en jordenruntbiljett. Många av flygen utgår endast ifrån Auckland på Nya Zeeland, men det går även komma till t ex Cooköarna och Franska Polynesien via USA och Australien.

Fiji Airlines är Fijis flygbolag och flyger från Fiji till Los Angeles, Hawaii, Hongkong, Nya Zeeland och Australien. De flyger även till önationerna runt omkring Fiji som Samoa, Tonga, Vanuatu, Solomonöarna, Kiribati och Tuvalu. Tahiti Nui flyger mellan Tahiti och Paris, Los Angeles, Hawaii, Nya Zeeland och Japan.

Air Cailin som har Nya Kaledonien som hemmabas trafikerar både Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, Fiji, Japan och Korea.

Nya Guineas flyg, Air Niugini, har trafik på både Asien, Australien och Fiji. Korean Air flyger ut till Fiji och till Guam i Micronesien. United Airlines har en linje som går från USA via Honolulu till Guam och därifrån kan man ta sig vidare till andra öar i Micronesien som Yap, Korsrae och Phonpei.

Philippine Airlines flyger till Guam. Det finns sedan en del flyg mellan önationerna men inte speciellt ofta, kanske bara en gång per vecka, så det gäller att planera. Det går heller inte flyg mellan alla öar, man ska komma ihåg att det inte bor så mycket folk här som kan använda flygen.

Det är inte så många kombinationer med samma flygbolag som kan göras, utan ofta får man planera och se hur varje flygbolag flyger. En del är små flygbolag och ibland kan du bara köpa biljetter på plats.

Om ni planerar att resa runt i Söderhavet så bör ni planera noga eftersom det inte går så många flyg mellan de olika önationerna. Ibland kanske det bara går ett plan i veckan. Ibland får man åka fram och tillbaka för att ta sig till en ny ö eller vänta ett par dagar för något plan har blivit inställt.

Det är ju också därför som Söderhavet är så speciellt och inte så mycket exploaterat. Det finns helt enkelt ingen massturism någonstans här att tala om.

De billigaste biljetterna är giltiga i max en månad, vilket innebär att ni måste resa hem inom en månad. Det finns även många prisvärda tre månaders och ett års biljetter. Det finns en del arrangörer som är specialiserade på resor till Söderhavet som kan ha specialpriser och kombinationer på en del av flygbolagen som flyger till Söderhavet.

www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
©2024 Oceanienresor