Marlon Brando

Strax norr om Tahiti, ca 40 kilometer därifrån, ligger en liten atoll som för den legendariska filmstjärnan Marlon Brando var paradiset på jorden. Han köpte den sandiga, halvmåneformade holmen 1966 efter att ha filmat ”Myteriet på Bounty” i området och haft en del besök till när han ville koppla av ifrån sin hektiska karriär. I slutet av sin levnadstid led Brando av flera sjukdomar och då tog Brando stor tröst i tillvaron ute på Tetiaroa. Han försökte åka dit så mycket han kunde. ”Mitt sinne är alltid lugnat när jag föreställer mig själv sitta på min söderhavsö på natten”, erkände han en gång.

På en av de 13 små holmarna, eller ”Motus”, byggde Brando en liten oas, med ett fåtal stugor och en landningsbana, där njöt han av vistelser som sträckte sig i flera månader i taget. Han var långt ifrån den enda som blivit förhäxad av Tetiaroa. Öarna hade länge fungerat som en speciell semesterplats för Tahitianska kungligheter. I synnerhet som en fristad för kvinnor av den härskande Pomare familjen där de kunde försköna sig själva genom att undvika solen och äta glupskt. Nuförtiden kommer kvinnorna åter till Tetiaroa för att slappna av och föryngra sig – den här gången på ett lyxigt spa.

Ett litet, lantligt hotell drevs på Motu Onetahi fram till 1990-talet av Brandos Tahitianska hustru, Tarita Teriipia. Trots sin underbara omgivning har aldrig hotellet blomstrade ut som en destination för paradissökande resenärer. Ett vanligt klagomål var att ön saknade de flesta bekvämligheter, de enkla halmtäckta hyddorna var lite rustika för att locka gäster. Den nya anläggningen som planeras för Onetahi är dock något helt annat, enligt utvecklarna. Mycket i linje med Brandons egna drömmar för sin älskade atoll.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Oceanienresor